Erasmus Plus, Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor konularında tanıtılan yeni Avrupa Birliği programıdır.
Erasmus plus 1 ocak 2014 itibariyle başlayacak olan ve Avrupa komisyonu tarafından eğitim, gençlik ve spor alanlarında yürütülen mevcut hibe programları yerine uygulanacak olan yeni bir programdır. Bu program, Hayat Boyu Öğrenme, Gençlik Programları, Jean Monnet ve Erasmus gibi uluslararası programları da kapsamaktadır.
Avrupa Komisyonu, Erasmus plus ile eğitim,öğretim, gençlik ve spor programlarını desteklemek ile beraber Yüksek Eğitim, Yetişkin Eğitimi ve Hayat Boyu Öğrenme, okul programlarını ve gençlik aktivitelerini desteklemeyi amaçlamaktadır.
Erasmus+ ile kişilerin potansiyellerinin açığa çıkarılmasında eğitim ve öğretimin önemli olduğuna bir kez daha vurgu yapılıyor.
Eğitim ve Öğretim Hibe Programları için Yeni Bir Yaklaşım
Erasmus plus daha çok kesime ulaşmak ve daha çok kimsenin bu programdan faydalanmasını sağlamak amacıyla daha önceki Avrupa Birliği Programının yeniden yapılandırılması sonucu oluştu. Birbirinden farklı hibe programları bir çatı ve program altında birleştirilerek yeni hibe programının daha etkin yürütülmesi ve daha çok kimse tarafından istifade edilmesi amaçlanmaktadır.
Erasmus plus beş eylem planı çerçevesinde oluşturulan entegre bir programdır. Eylem 1, Eylem 2, Eylem 3, Jean Monnet Etkinlikleri ve Spor. Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Eylem Planları çerçevesinde fonlanan bazı etkinlikler böylece kaldırılmış oldu.
Erasmus Plus 2014 -2020 yılları arasında uygulanmak üzere Avrupa Komisyonu tarafından uygulanacak olan ve ülkelerin ulusal ajansları tarafından yürütülecek olan bir program olarak mevcut programların etkinliğinin arttırılması, daha kolay uygulanabilir ve sade bir yapıya kavuşabilmesi amacıyla uygulamaya geçecektir.
BÜTÇE
Avrupa Komisyonu, Erasmus Plus programı için 2014- 2020 yılları arasında yapılacak olan etkinlikleri desteklemek üzere 14.7 milyar Euro bütçe ayırdı.
Ayrılan bütçe ise aşağıdaki başlıklar halinde ayrılmıştır.
Eğitim ve Öğretim’e %77.50,
Gençlik Programlarına %10,
Spor Programlarına %1.8,
Jean Monnet Etkinliklerine %1.9
diğer programlara da %8.8
Eğitim ve Öğretim için ayrılan toplam bütçe ise
%43’ü Yüksek Eğitim’e
%22’si Mesleki Eğitim ve Öğretim’e
%15’i okullara
%5’i Yetişkin Eğitimine
%15’i ise henüz belli bir program’a ayrılmamıştır.
Erasmus + ile ilgili olarak Türkiye Ulusal Ajansı‘nın sitesinden başvurular ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Eğer sizin de Erasmus + ile başvurmayı düşündüğünüz projeleriniz varsa, İngiltere’den proje ortağı bulmak üzere benimle irtibata geçebilirsiniz.
Merhaba
Ben ortaokulda ingilizce ögretmeniyim ve bu yıl ciddi şekilde projelerle ilgileniyorum şuan hazırlık sürecindeyiz henüz hiç ortağımız yok.eğer bize bu konuda yardımcı olur ve deneyimlerinizle rehberlik ederseniz cok mutlu oluruz.
Teşekkürler
Dilek
Dilek hanim merhaba,
Erasmus plus ile yapmayi dusundugunuz proje hakkinda bilgi verebilirmisiniz. Hangi sehirdesiniz?
Gorusmek uzere
Merhabalar
Ben Hakkari’de bir lisede İngilizce öğretmeniyim. Amacım imkanları çok kısıtlı olan öğrencilerime yurtdışı deneyimi yaşatmak ve dil becerilerini geliştirmek. Aklımda bir proje var. Ama süreçle ilgili çok fazla deneyimim yok ve özellikle İngiltere’den bir ortakla çalışmak isterim. Aslında çok uluslu bir proje hazırlamak istediğim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Ben adanadana bir lise öğrencisiyim ve dil öğrenmek için yurtdışına gitmek istiyoruz sınıfça projeyi naaıl hazırlamalıyım ve ücret ne kadar kişi başı merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim